Startpagina Actueel

Romain Cools, CEO Belgapom: ‘Klimaat heeft ook zware impact op onze aardappel’

“De impact van de klimaatverandering op de Belgische aardappelteelt blijkt duidelijk uit de cijfers. Deze maakt de risicospreiding voor de verwerkende industrie cruciaal. Daarnaast is er de noodzaak tot dringende investeringen in het opslaan van water én de installatie van irrigatiekanalen.” Dat zegt Romain Cools, CEO Belgapom, én wereldwijd aardappelexpert.

Het groeiend belang van de innovatieve aardappelsector in ons land is onmiskenbaar. Voor veel akkerbouwers was de aardappelteelt vroeger en vele decennia eerder een bijteelt, naast bijvoorbeeld granen, suikerbieten, maïs en groenten. De teelt van aardappelen evolueerde intussen bij veel telers tot een hoofdteelt. Wat ook een ‘boost’ gaf aan de vele aardappelverwerkende bedrijven in ons land.

Ook ons land telt een groeiend aantal professionele aardappeltelers, vaak in een 1 op 1-relatie met hun...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken