Nieuw intelligent weegsysteem ProfisPro bij Amazone

Het intelligente ProfisPro-weegsysteem zorgt voor een exacte dosering bij kunstmeststofstrooiers van Amazone.
Het intelligente ProfisPro-weegsysteem zorgt voor een exacte dosering bij kunstmeststofstrooiers van Amazone. - Foto: Amazone

ProfisPro omvat de interactie van de weegtechniek Profis met de nieuwe koppelmeting FlowControl. Daarbij beschikt FlowControl over één sensor per strooischotel, die het koppel van de individuele strooischotel bepaalt.

Aan de hand van talrijke strooiproeven is voor alle soorten kunstmest de relatie tussen de strooihoeveelheden en het op de strooischijf gegenereerde koppel bepaald. Eenvoudig gezegd: kleine strooihoeveelheden genereren minder koppel op de schotel dan grotere. FlowControl registreert betrouwbaar het koppel van de strooischotelaandrijving voor elke kant en kan bij afwijking van de gewenste hoeveelheid direct de posities van de doseerschuiven aanpassen.

Dankzij de combinatie van de Profis weegtechniek en FlowControl regelt de kunstmeststrooier zijn theoretische afgifte met het koppel tijdens het gehele strooiproces. Door de Profis weegtechniek, waarop het nieuwe ProfisPro is gebaseerd, worden afwijkingen van de beoogde hoeveelheid ten opzichte van de werkelijk gestrooide hoeveelheid exact herkend. De weegcellen van de huidige serie meten de gewichtsveranderingen 200 keer per seconde en passen de posities van de doseerschuiven om de 25 kg automatisch aan. Het grootste voordeel van de weegtechnologie is dat deze wordt gemeten op basis van reële waarden en de dosering daardoor op elk moment geoptimaliseerd kan worden, ook bij kant-, rand-, sloot - of deelbreedten strooien.

TD

Meest recent

Meest recent