Startpagina Actueel

Brussel gaat landbouwgrond kopen in Vlaams- en Waals-Brabant

Het Brussels Gewest gaat ‘in de komende maanden en jaren’ landbouwgrond kopen in Waals- en Vlaams-Brabant om de biodiversiteit te bewaren en lokale landbouw te promoten om een deel van de Brussels bevolking te voeden. Dat verklaarde Brussels milieuminister Alain Maron (Ecolo) maandagochtend op LN24.

Het Gewest zal deze landbouwgronden ter beschikking stellen van landbouwers met het oog om de korte keten aan te moedigen. De gesprekken lopen", aldus de minister die geen verdere details gaf, met name over de middelen die hij daarvoor wil uittrekken. Het voorstel werd meteen afgeschoten door Alexia Bertrand, de MR-fractieleidster in het Brussels Parlement.

Schakelen we over op planeconomie?

"Dus het Brussels Gewest...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken