Startpagina Actueel

Bioveiligheid essentieel voor pluimveesector om vogelgriep in ons land af te wenden

Het is 5 voor 12, stelt de Landsbond Pluimvee. Die vraagt aan pluimveehouders om hun bedrijf in een ‘lockdown light’ te plaatsen. “Los van vogelgriep zit de pluimveesector nu al in een crisis.”

Terwijl de vogelgriep zijn duivels ontbindt in Europa, wordt de situatie in België steeds precairder. Het aantal gevallen in de omringende buurlanden neemt angstvallig toe. Vorige week vrijdag waren er 210 sites met besmette wilde vogels in Duitsland en 10 op professionele bedrijven.

In Nederland stond die teller op 41 sites met besmette wilde vogels, 5 bij hobbypluimvee en 4 op professionele bedrijven. Stond, want alleen al in het weekend zijn er weer twee professionele bedrijven bijgekomen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken