Startpagina Actueel

Geen databank in Vlaanderen met vergunde dieraantallen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland beschikt Vlaanderen niet over een databank met de vergunde dieraantallen. Er wordt dan ook geen analyse gemaakt van de bezetting ten opzichte van het vergund aantal standplaatsen. Maar Vlaanderen heeft uiteraard wel zicht op dieraantallen.

In Nederland werd recent de geregistreerde bezettingsgraad van stallen onderzocht ten aanzien van de vergunde dieraantallen in de respectievelijke stallen. “Hoewel er vaak legitieme verklaringen zijn, bleek daaruit dat vaak opvallend minder dieren worden gehouden dan de vergunning mogelijk maakt”, stelt Ludwig Vandenhove, Vlaams parlementslid voor SP.A, in een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).

Input van correcte data...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken