Startpagina Akkerbouw

Preciezer werken met dierlijke mest? Stel je kandidaat!

In het kader van het VLAIO- project ‘Precisiemest: precisiebemesting met dierlijke mest’ zoeken KU Leuven, de Bodemkundige Dienst van België en Hooibeekhoeve in 2021 nog landbouwers die graag willen proberen om preciezer te bemesten.

Leestijd : 1 min

Dit preciezer bemesten kan door rekening te houden met de variatie in bodemeigenschappen en de variatie in mengmestsamenstelling.

Heb je een perceel:

- waar je verschillen in gewasstand of opbrengst waarneemt die vermoedelijk het gevolg zijn van verschillen in de bodem;

- waar in 2021 maïs of aardappelen geteeld zal worden;

- dat gelegen is in een straal van ongeveer 50 km rond Geel (of elders indien er een loonwerker in de buurt is met een NIR-sensor op de drijfmesttank) en waar de projectpartners de metingen (opbrengst, nitraatresidu, … ) mogen uitvoeren

- dat vrij is van knolcyperus;

Stel je dan zeker kandidaat door voor 14/12/2020 te mailen naar Gert.VANDEVEN@provincieantwerpen.be en jdillen@bdb.be. De projectpartners zullen op basis van bovenstaande criteria de meest geschikte percelen selecteren voor opvolging binnen het project. Ook voor meer informatie kan je terecht bij de projectpartners.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken