Startpagina Actueel

Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders tekenen akkoord voor samenwerking

Vanaf 1 januari 2021 gaan het Fierens Mengvoerders en het Nederlandse mengvoerbedrijf Fransen Gerrits BV intensief samenwerken. Om de samenwerking van beide familiebedrijven te bekrachtigen, neemt Fransen Gerrits een belang in Fierens Mengvoeders. Beide bedrijven verwachten de nodige synergievoordelen uit deze samenwerking te halen.

Leestijd : 1 min

Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders zijn allebei bedrijven met een familiale, informele cultuur. Ook hebben beiden de kracht van innovatie hoog in het vaandel. Daarnaast sluiten de werkgebieden van beide bedrijven naadloos op elkaar aan.

Autonoom markten verder bedienen

Ondanks dat hebben de directies van Fierens en Fransen Gerrits besloten dat de bedrijven autonoom hun markten blijven bedienen. De klanten van Fierens en Fransen Gerrits kunnen daardoor maximaal profiteren van deze samenwerking zonder dat de persoonlijke, vertrouwde relatie onder druk komt te staan.

Door kennis te bundelen kunnen de voeders en adviezen verder verbeterd worden en de klanten nog beter worden bediend. Door een grensoverschrijdend netwerk in Zuid-Nederland en Vlaanderen is samenwerken binnen de keten gemakkelijker en daar kunnen klanten hun voordeel mee doen. Op diverse werkgebieden binnen de bedrijven zijn schaalvoordelen te behalen, zoals inkoop, nutritie, automatisering en kwaliteitszorg.

Samenwerking biedt volop kansen

Een samenwerking die dus volop kansen biedt in een steeds verder consoliderende mengvoedermarkt in Noordwest-Europa. “Fierens en Fransen Gerrits gaan voor een gezonde toekomst samenwerken, samen met haar klanten en medewerkers”, aldus een trotse Huub Fransen.

Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders

Lees ook in Actueel

Welke landbouwdossiers spelen op Europees niveau?

Verkiezingen Op 9 juni is het zover: alle Belgen trekken naar de stembus om te kiezen wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Lijsttrekkers en landbouwexperts van verschillende Vlaamse partijen overlopen welke landbouwdossiers er voor hen toe doen.
Meer artikelen bekijken