Startpagina Mechanisatie

Tractor of the Year awards 2021 zijn bekend

Vrijdagmiddag 18 december werden de winnaars van de ‘Tractor of the Year awards’ 2021 bekend gemaakt. Door Covid-19 gebeurde dit niet zoals oorspronkelijk voorzien op de Italiaanse Eima landbouwbeurs, maar via een online gebeurtenis.

Leestijd : 2 min

De hoofdwinnaar van de ‘Tractor of the Year 2021’ werd de Massey Ferguson 8S.265. Dit is een geheel nieuwe tractor waarbij vooral zijn nieuwe stijl opvalt. Hiernaast is er een innovatieve transmissie, nieuw koel- en hydraulisch systeem én een nieuwe, stille cabine.

totyvaltra

De Valtra G 135 Versu kaapte de prijs weg in de categorie ‘Best Utility’. De jury kende deze prijs toe omdat de tractor heel veelzijdig en wendbaar is. Hiernaast wijzen ze op de technologie die aan boord is en de efficiënte hydraulica.

totyfendt

Best of Specialized werd de Fendt V Vario 211. Deze smalspoortractor wordt in zijn categorie sterk gewaardeerd omwille van zijn nieuwe cabine, die een betere werkplek biedt voor de bestuurder. Dankzij Dynamic Performance kan de motor 10 pk extra vermogen genereren als hier nood aan is. Tot slot wordt nog op de efficiënte traploze transmissie gewezen.

totyclaas

De Claas Axion 960 kreeg dan weer de prijs ‘Winner of Sustainable Toty’. De jury schrijft dit toe aan het Cemos systeem, een grote stap vooruit om duurzamer te werken in de landbouw. De technologie die aanwezig is op deze tractor is makkelijker in gebruik dan het ooit geweest is. Niet alleen is de technologie op elektronisch vlak verbeterd bij deze tractor, ook het aanpassen van de bandendruk is geoptimaliseerd. De TOTY-jury wijst erop dat hiermee een brandstofbesparing gerealiseerd kan worden, maar bovenal ook efficiëntere en betere prestaties op het veld in eender welke omstandigheid.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken