Startpagina Actueel

Gaia voert actie in Wallonië tegen vetmesten eenden voor foie gras

Dierenrechtenorganisatie Gaia gaf op 22 december bij het kabinet van Waals minister voor Dierenwelzijn Céline Tellier in Namen een petitie met 82.089 handtekeningen af tegen het vetmesten van eenden voor de productie van foie gras. De activisten hadden een schotel met 17 kg pasta bij voor de minister, een symbolische verwijzing naar de hoeveelheid voeding die de dieren dagelijks te slikken krijgen.

Leestijd : 1 min

Wallonië is de enige regio in België waar het vetmesten van eenden voor de productie van foie gras nog is toegelaten. Om hun lever vet te mesten, krijgen de eenden gedurende 12 dagen dagelijks een kwart van hun gewicht in rijke voedingsmiddelen toegediend. “Geen enkel levend wezen kan zich goed voelen en in goede gezondheid verkeren wanneer het zo'n hoeveelheden voedingsmiddelen moet slikken”, klaagt directeur Ann de Greef van Gaia aan. “Of die hoeveelheden nu op 'artisanale' of industriële wijze worden toegediend, dat verandert niets aan het feit dat eenden die vetgemest worden voor de productie van foie gras steatose krijgen. Op het einde hebben ze een lever die 10 maal groter is dan een normale, van 50 tot 450 g."

Belga

Lees ook in Actueel

Melkprijs Royal A-ware zakt met 5 euro per 100 l

Melkvee Zuivelverwerker Royal A-ware maakt iedere tweede werkdag van de maand zijn melkprijs bekend. Net als bij andere zuivelbedrijven is ook hier de prijs in dalende lijn. De standaard melkprijs bedraagt in februari 49 euro/100 l.
Meer artikelen bekijken