Gaia voert actie in Wallonië tegen vetmesten eenden voor foie gras

Dierenrechtenorganisatie Gaia gaf bij het kabinet van Waals minister voor Dierenwelzijn Tellier een petitie af tegen het vetmesten van eenden voor de productie van foie gras.
Dierenrechtenorganisatie Gaia gaf bij het kabinet van Waals minister voor Dierenwelzijn Tellier een petitie af tegen het vetmesten van eenden voor de productie van foie gras. - Foto: Belga

Wallonië is de enige regio in België waar het vetmesten van eenden voor de productie van foie gras nog is toegelaten. Om hun lever vet te mesten, krijgen de eenden gedurende 12 dagen dagelijks een kwart van hun gewicht in rijke voedingsmiddelen toegediend. “Geen enkel levend wezen kan zich goed voelen en in goede gezondheid verkeren wanneer het zo'n hoeveelheden voedingsmiddelen moet slikken”, klaagt directeur Ann de Greef van Gaia aan. “Of die hoeveelheden nu op 'artisanale' of industriële wijze worden toegediend, dat verandert niets aan het feit dat eenden die vetgemest worden voor de productie van foie gras steatose krijgen. Op het einde hebben ze een lever die 10 maal groter is dan een normale, van 50 tot 450 g."

Belga

Meest recent

Meest recent