Startpagina Actueel

Nog maar één aanvraag voor subsidie van een mechanische vangmachine van pluimvee

Een wetenschappelijke consensus is er niet over welke methode het meest diervriendelijk is voor het ‘afvangen’ van pluimvee. Sinds 2019 werden mechanische vangmachines opgenomen op de lijst van VLIF-subsidies.

Leestijd : 1 min

In verschillende landen wordt ingezet op het mechanisch ‘afvangen’ van pluimvee. “De inzet van mechanische kippenvangers is een bruikbaar alternatief voor het vaak tot letsel en stress leidende handmatige vangen van dieren”, stelt Sofie Joosen, Vlaams parlementslid voor N-VA.

Vandaag zijn pluimveehouders niet verplicht om de wijze waarop kippen op hun bedrijf worden gevangen te melden aan de overheid. Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) bevestigt dat er tot vandaag 1 steunaanvraag voor een automatische kippenvangmachine werd ingediend. “De subsidietoekenning is in behandeling.”

LV

Lees ook in Actueel

Tips voor het nieuwe bemestingsseizoen dat start op 16 februari

Akkerbouw Voor de waterkwaliteit is het belangrijk dat de landbouwers op een oordeelkundige manier bemesten volgens de 4 j’s, zodat meststoffen maximaal naar de plantgroei gaan en zo min mogelijk uitspoelen naar het grond- en oppervlaktewater. Dat kan door de juiste mestsoort en juiste dosis te gebruiken, op het juiste tijdstip te bemesten en met de juiste bemestingstechniek. De Vlaamse Landmaatschappij(VLM) geeft meer uitleg.
Meer artikelen bekijken