Startpagina Actueel

Nog maar één aanvraag voor subsidie van een mechanische vangmachine van pluimvee

Een wetenschappelijke consensus is er niet over welke methode het meest diervriendelijk is voor het ‘afvangen’ van pluimvee. Sinds 2019 werden mechanische vangmachines opgenomen op de lijst van VLIF-subsidies.

Leestijd : 1 min

In verschillende landen wordt ingezet op het mechanisch ‘afvangen’ van pluimvee. “De inzet van mechanische kippenvangers is een bruikbaar alternatief voor het vaak tot letsel en stress leidende handmatige vangen van dieren”, stelt Sofie Joosen, Vlaams parlementslid voor N-VA.

Vandaag zijn pluimveehouders niet verplicht om de wijze waarop kippen op hun bedrijf worden gevangen te melden aan de overheid. Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) bevestigt dat er tot vandaag 1 steunaanvraag voor een automatische kippenvangmachine werd ingediend. “De subsidietoekenning is in behandeling.”

LV

Lees ook in Actueel

Melkprijs Royal A-ware zakt met 5 euro per 100 l

Melkvee Zuivelverwerker Royal A-ware maakt iedere tweede werkdag van de maand zijn melkprijs bekend. Net als bij andere zuivelbedrijven is ook hier de prijs in dalende lijn. De standaard melkprijs bedraagt in februari 49 euro/100 l.
Meer artikelen bekijken