Nieuwe Precea zaaimachine bij Amazone

De Precea is er in 6m brede versie met vast of toeplooibaar frame.
De Precea is er in 6m brede versie met vast of toeplooibaar frame. - Foto: Amazone

In de toekomst zullen er de starre Precea 6000 en de opklapbare Precea 6000-2 zijn. Beide machines kunnen worden uitgerust zonder kunstmestapparatuur of als CC-typen met een kunstmesttank aan de achterzijde.

Star en opklapbaar frame

De Precea 6000 is optioneel verkrijgbaar met een star of als de Precea 6000-2 met een opklapbaar frame. De 8 tot 9 verenkelingsaggregaten staan op een speciaal draagframe waarin de units op een profielrail vrij kunnen worden verschoven. Dit betekent dat de chauffeur afhankelijk van de uitvoering de afstand tot 12 rijen kan veranderen. Onafhankelijk van de ingestelde rijafstanden kunnen extra hulpstukken zoals tractor-sporenwissers of een laadtrap voor het vullen worden bevestigd. Het korte, compacte ontwerp zorgt voor een laag hefvermogen.

Verenkeling door overdruk

Het verenkelen bij de Precea gebeurt door overdruk. De zaadtrechter en het complete doseersysteem worden door de ventilator van overdruk voorzien. De zaden worden vanuit een zaadtrechter naar de betreffende verenkelingsschijf gevoerd, die de dosering luchtdicht afschermt, en ze tegen de gaten drukt. Exacte verenkelen vindt nu plaats door de afstrijkers. De korrels komen dan in het schietkanaal, waar de aandrukkracht wordt gestopt en de korrels precies in de zaaivoor worden geschoten en door de vangrol worden tegengehouden. Een optische zender bewaakt nauwkeurig de verenkeling en meldt fouten of dubbele zaden aan de tractorterminal. Een andere uitbreidingsstap is de elektrische en volautomatische instelling van de afstrijkers via SmartControl.

Elektrische aandrijving

Bij de elektrische aandrijving van de overdrukverenkeling in de uitrustingsvariant Precea Super is ook de individuele uitschakeling van rijen geïntegreerd, zodat rijpaden eenvoudig kunnen worden geschakeld. Hogere zaaihoeveelheden in de rijen aan de randen van het veld en in rijpaden kunnen eenvoudig vanuit de tractorcabine worden aangepast. In combinatie met de elektrische aandrijving kan met de Precea met snelheden tot 15 km/u worden gezaaid.

VDH-TD

Meest recent

Meest recent