Nederlands bedrijf Vion neemt rundveeslachterij Adriaens uit Zottegem over

Vion Food Group gaat na een intensieve samenwerking het rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen.
Vion Food Group gaat na een intensieve samenwerking het rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen. - Foto: LBL

Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, met productielocaties in Nederland en Duitsland. Vion heeft verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. De 4 Business Units Pork, Beef, Food Service en Retail leveren vers varkens- en rundvlees, vleesproducten, plantaardige alternatieven en bijproducten voor retail, foodservice en de vleesverwerkende industrie. Het hoofdkantoor van Vion is gevestigd in Boxtel, Nederland.

Versterking van activiteiten

Ronald Lotgerink, CEO Vion: ”Onze klanten willen zien wat ze kopen en waar het vandaan komt. Daarom werken we aan regionale ketens die op basis van de vraag van onze klanten worden samengesteld. Met de versterking van de rundvleesactiviteiten in België krijgen we een betere spreiding van onze activiteiten voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens hopen we het netwerk met boeren en klanten verder te versterken in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee.”

Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, met productielocaties in Nederland en Duitsland.
Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, met productielocaties in Nederland en Duitsland. - Foto: Vion

Belgische runderen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees, in het bijzonder geldt dit voor het Belgische Witblauw. Vion wil met deze overname een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen. Adriaens heeft een capaciteit om 2.500 runderen per week te slachten en heeft 2 volwaardige snijzalen. Er werken 126 medewerkers die overgaan in de nieuwe organisatie.

Adriaens is onderdeel van slachthuisgroep Verbist. Het Waalse vleesbedrijf Veviba is tevens onderdeel van Verbist. Veviba, en daarmee de hele groep Verbist, kwam in 2018 in opspraak, omdat het bedrijf gefraudeerd zou hebben. Adriaens ondervond ook negatieve invloed van het schandaal; belangrijke retailers wilden door de link met Verbist geen zaken meer doen met Adriaens.

Nieuwe raad van bestuur

Het slachthuis in Zottegem stelde daarna een nieuwe raad van bestuur aan waar geen leden van de familie Verbist meer in zaten. Begin 2020 werd de holding van familie Verbist failliet verklaard. Adriaens kon echter de activiteiten verderzetten. Het faillissement van de holding werd namelijk later in hoger beroep tenietgedaan, schreef ons blad toen.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent