Startpagina Actueel

Discussie tussen Groen-fractie en minister Crevits over aanbevelingen omtrent landbouw in Natuurrapport 2020

In de commissie Landbouw pikte Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) de kritiek van Mieke Schauvliege (Groen) niet toen die opmerkte dat er op (Vlaams) landbouwvlak te weinig wordt gedaan voor de biodiversiteit. Iedereen is het er wel over eens dat de uitgestoken hand tussen natuur en landbouw belangrijk is om tot betere resultaten te komen.

In het Natuurrapport 2020 staan een aantal aanbevelingen voor de landbouwsector. Het staat zwart op wit dat de hand vanuit de natuur- naar de landbouwsector wordt uitgestoken om in gezamenlijk overleg tot betere resultaten op het vlak van biodiversiteit te komen.

Boeren leveren al veel inspanningen

Volgens Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) levert de landbouwsector al verschillende inspanningen. “...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken