Mobiele mestscheider bij Fliegl

Fliegl bracht zijn mestscheider nu volgens een mobiele opstelling uit.
Fliegl bracht zijn mestscheider nu volgens een mobiele opstelling uit. - Foto: Fliegl

Bij deze nieuwe uitvoering staan de mestseparator, elektromotor, pomp en elektrische schakelkast allen klaar gemonteerd op éénzelfde frame. Daardoor kan de veehouder binnen het kwartier de installatie plaatsen klaar voor gebruik.

De separator is robuust en slijtvast en kan afhankelijk van het soort mest ongeveer 20 m³ per uur verwerken. De bijgeleverde dompelpomp pompt de mest naar de afscheider waarna een persschroef de mest door een zeef duwt. De vaste mest wordt via de vijzel naar buiten geperst en het vloeibare gedeelte loopt via een slang terug naar de kelder. Het gewenste droge stof gehalte kan ingesteld worden via tegengewichten van 10 tot 30%.

De mestscheider van Fliegl heeft ook een zeer lage energiebehoefte, nl 5,5 kW voor de separator en 3 kW voor de opvoerpomp .

De vaste mest kan worden gebruikt om ligboxen in te strooien of verder te composteren en heeft ook een hoog fosfaatgehalte. Het vloeibare gedeelte heeft dan ook meer stikstofinhoud en kan naar wens in een aparte opslag worden gestockeerd of terug in de drijfmestkelder worden gepompt. Hierdoor wordt de drijfmest sterk verdund wat dan voordelen geeft bij het uitrijden van de mest. De dunnere mest zal namelijk beter infiltreren in de bodem en sneller worden opgenomen door de planten.

Meest recent

Meest recent