Startpagina Actueel

Kunstmestsector: Digitaal kunstmestregister is zinloos, een overbodige last en een bedreiging

Fegra, Vegrom en BelFertil, sectororganisaties uit en verwant met de kunstmestsector, vinden dat de VLM vooruit loopt op een definitieve goedkeuring van het wetgevend kader van het digitaal kunstmestregister. Meer nog. “Die registerplicht is zinloos, zorgt voor extra administratie en is vooral een bedreiging voor de hele sector”, stelt Renaat Van Leuven.

Producenten, verdelers, importeurs, exporteurs van kunstmest die zich eerder, conform de huidige wetgeving, te goeder trouw hebben geregistreerd ontvingen recent een mail van de VLM die stelt dat er nu al kan gestart worden met digitale registraties.

Digitaal verkoopregister

“Elke uitbater die minstens 10.000 kg stikstof per jaar uit kunstmest produceert, verdeelt, importeert of exporteert en die levert aan verdelers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken