Startpagina Actueel

Nieuwe rijpingszaal en productielijn voor kaasmakerij uit Wervik

In volle coronacrisis investeert de Wervikse kaasmakerij Flandrien Kaas 3,5 miljoen euro in een nieuwe rijpingszaal en productielijn. Dankzij de 4de uitbreiding, de grootste investering tot nu toe, is het mogelijk om 500 bollen kaas per dag te produceren en 1 miljoen kilo kaas te laten rijpen.

Het voorbije jaar is de vraag naar Flandrien Kaas alleen maar gestegen en dus hadden zaakvoerders Jan en Helga Desmet nood aan bijkomende capaciteit. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kwam de uitbreiding officieel openen.

Kaas maken is precisiewerk

De wortels van Flandrien Kaas gaan terug tot 1934. André Desmet had toen een groothandel in kaas en zuivelwaren. Vanaf de jaren ’50 begon hij zelf Hollandse kazen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Opinie: Tijd voor excuses na de heksenjacht op de landbouwsector

Opinie Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), reageert op de onthulling dat een Iepers bedrijf verantwoordelijk is voor de verhoogde concentraties fungicide in het West-Vlaamse drinkwater. Hij verwacht excuses van politici en milieuorganisaties, die eerder naar de landbouw wezen als schuldige voor de vervuiling. “Steeds opnieuw wordt er een karikatuur gemaakt van de boer als iemand die ondoordacht chemicaliën sproeit of bemesting toedient zonder rekening te houden met milieu en volksgezondheid.”
Meer artikelen bekijken