Startpagina Archief

Wie zoet is krijgt de roe

Op de wereldmarkt doet suiker het niet best. De prijs is extreem laag. Op wereldniveau is er een overschot, terwijl de consumptie daalt. Dat de Belgische voedingsindustrie verder inzet op minder

toegevoegde suiker maakt het er niet beter op. Wat nu?

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, voedingsfederatie Fevia en distributievereniging Comeos vieren samen het succes van hun Convenant Evenwichtige Voeding. De belangrijkste verwezenlijking is een verlaging van het suikergehalte in productcategorieën als zuivel (-3,8  %) en ontbijtgranen (-5,8  %). Niet heel ambitieus, vindt Test Aankoop, maar toch.

De Block verwijst naar het verhoogde gezondheidsbewustzijn van de huidige consument, een verschijnsel dat ook de zuivel- en vleessector parten speelt. Hoeveel haar initiatief precies bijdraagt aan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen