Startpagina Archief

Rendabiliteit van lamsvleesproductie

Het overgrote deel van de inkomsten op een klassiek schapenbedrijf is afkomstig van de verkoop van slachtlammeren. Het aantal verkoopbare lammeren bepaalt dus, samen met de verkoopprijs, of een schapenhouderij gericht op lamsvleesproductie rendabel is.

Het is niet omdat het bedrijf een gemiddelde worpgrootte van 2,0 haalt, dat u per aanwezige ooi ook 2 lammeren zal kunnen verkopen. De realiteit is soms ontnuchterend. Variaties in bepaalde foktechnische kengetallen hebben een duidelijke impact op het aantal verkoopbare lammeren. Die kan u bijhouden in enkele excelwerkbladen om simulaties te maken voor het eigen bedrijf. Hoe u dat het beste aanpakt leest u verder in dit artikel.

Factoren

Hoeveel slachtklare lammeren men per jaar kan afzetten hangt van een reeks factoren af....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen