Startpagina Archief

“Minder nadenken, meer doen!”

Drie dagen lang zochten ruim duizend deelnemers in teams naar oplossingen om België klaar te maken voor de toekomst. Ondernemers, experts, bedrijven en studenten probeerden rendabele projecten te bedenken rond twaalf prangende maatschappelijke problemen. Eén daarvan: voedsel.

Een nieuw tijdperk voor voedsel, zo stelde de tweede editie van Hack Belgium één van de twaalf te hacken uitdagingen voor. Lezingen rond ‘gepersonaliseerd voedsel’ en ‘voedseldiversiteit’ zetten de brainstorms in gang. Daarnaast maakten workshops en infosessies de deelnemers warm voor tien technologieën.

Inspiratie is overal

Maar ook daarbuiten viel inspiratie te rapen voor landbouwers. Deelnemer Jeffry Steemans, werkzaam bij Tomra Systems in Leuven, wil graag iets doen aan het zwerfvuil dat op akkers terechtkomt. Door zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen