Startpagina Archief

Scheiding van propere

en vuile weg is geen

alles-of-niets-verhaal

Een belangrijk onderdeel van de externe bioveiligheid in de varkenshouderij is de scheiding tussen de propere en vuile zones en de gecontroleerde overgangspunten tussen deze zones. Het uitgangspunt hierbij is dat alles wat beweegt - dieren, mensen en voertuigen - risico’s met zich meebrengt.

Om een doeltreffende scheiding tussen de propere weg en de vuile weg op je bedrijf te realiseren, volg je best een goed stappenplan.

Verdeel het bedrijf in twee of drie zones

De drie (groen/grijs/rood) of de twee (vuil/proper) zones zijn (figuur 1):

Groene zone...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen