Startpagina Archief

Zes nieuwe streekproducten in Vlaanderen

Voor twee producten bestaat er al een erkenning van een andere producent, een andere werd na meer dan 50 jaar van onder het stof gehaald en nog andere zijn zo bekend dat een erkenning voor de hand lag. Het gaat om: Oostendse zeebeschuit van Bakkerij Desmedt uit Oostende, Glazuurspeculaas van de kust van Brood- & Banketbakkerij Vanheste Dirk uit Oostende, Borstbollen van Wycam’s Produkten NV uit Sint-Niklaas, Koffie uit Diest van Koffiebranderij Stroobants bvba uit Diest, Geelse saffraanmoppen van Bakkerij Peter Steurs bvba uit Geel en Limburgse appelwijn van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen