Startpagina Archief

Naast zuivelproducten komt ook Belgisch

rundvlees onder het kwaliteitsmerk Fairebel

Vanaf 1 oktober wordt naast zuivelproducten ook Belgisch rundvlees onder het kwaliteitslabel Fairebel in grootwarenhuizen verkocht. De voorzitter van Fairebel Vlees is veehouder Dries Timmerman uit Jabbeke, die ook voorzitter is van de Producentenorganisatie Vleesvee. “Zich aansluiten bij Fairebel Vlees levert de veehouder een betere prijs en meer winst op.”

Hoewel het even al weer wat beter gaat, zijn de te lage prijzen in de vleesveesector een doorn in het oog van de hardwerkende, Vlaamse vleesveehouders. Niet het minst op de lokale, gesloten en familiale landbouwbedrijven waar runderen worden geboren, opgroeien en na zekere tijd de weides en stallen verlaten.

Faircoop en Fairebel

In de melkveesector is de coöperatie Faircoop van voorzitter Erwin Schöpges en het merk Fairebel al heel sterk inburgerd. Zeker bij consumenten die de lokale producent willen steunen. “Faircoop...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen