Startpagina Archief

Afrijping gaat te snel

Zoals voorspeld zorgden de droge bodem in combinatie met extreem hoge temperaturen voor een – op sommige plaatsen ongeziene – afrijping van de maïs. Twee weken na elkaar zien we een stijging van het drogestofgehalte van gemiddeld 5%. Op de Kempense locaties zien we de snelste vooruitgang, met een ongeziene uitschieter van wel 10% per week in Hoogstraten.

Overal in het netwerk, ook op de laat gezaaide locatie in Geel Ten Aard, is de maïs klaar om te hakselen. De loonwerkers werken op volle capaciteit, toch wordt er op veel plaatsen maïs ingekuild van meer dan 40%...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Milcobel en NoPalm Ingredients valoriseren weipermeaat tot duurzaam alternatief voor palmolie

Bedrijfsnieuws Dankzij een duurzaam partnerschap zetten de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel en de Nederlandse biotechpionier NoPalm Ingredients een belangrijke stap richting een duurzamer circulair voedselsysteem. Op basis van lokale nevenstromen uit de agrifoodsector, met name het weipermeaat bij de mozzarellaproductie van Milcobel, ontwikkelt NoPalm Ingredients via fermentatietechnologie innovatieve duurzame ingrediënten die palmolie kunnen vervangen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen