Startpagina Archief

“Ons vlees heeft een

unieke pré-salésmaak”

Zes maanden per jaar lopen de vleesrunderen van Geert Meersschaert en Kris van Royen uit Kieldrecht op het Verdronken Land van Saeftinghe. Ze grazen van de zilte begroeiing die door het zoute water is ontstaan. Dat zorgt voor vlees met een een unieke licht gezouten smaak.

Sinds 2014 verzorgen Geert en Kris zelf de verkoop van hun vlees op hun bedrijf het Saeftingherhof. Daar verkopen ze het vlees van de vrouwelijke runderen tussen 4 en 6 jaar oud. Ook ‘buurderijen’, slagers uit de buurt en restaurants verkopen dat vlees. De stieren gaan richting supermarkten.

Van slachting tot verpakking

Elke 14 dagen op maandag brengt het koppel een rund naar een particulier slachthuis net over de Nederlandse grens. Daar mag het dier een nachtje bekomen, waarna het op dinsdag geslacht wordt. “Wij vinden het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Nederland voert ondergrens van 1 mol per ha in

Actueel In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur Femke Wiersma op 13 juni in een brief aan de Tweede Kamer bevestigd dat het Nederlandse kabinet definitief de rekenkundige ondergrens van 1 mol per ha per jaar zal invoeren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen