Startpagina Archief

Combinatie boer en

slager bevalt goed”

Robert van Buuren uit het Nederlandse Horssen werkte in zijn puberteit al bij een slachterij en uitbenerij en hij slacht nog steeds zijn eigen vee. Inmiddels is hij varkens- en vleesveehouder. Robert werkte jarenlang bij mengvoerbedrijf Quartes en zijn voer komt daar nog steeds vandaan. Eenmaal per maand op een vrijdagochtend rijdt hij naar Ciney om magere Belgische witblauwe runderen te kopen.

Robert van Buuren woont op een bijzondere plaats in het Land van Maas en Waal. Hij heeft een kloosterboerderij die gebouwd is op een terp in het landschap waar in de voorbije jaren een belangrijk klooster stond. Het fungeerde onder meer als tussenstop voor mensen die van het Bisdom Utrecht naar het Bisdom Den Bosch reisden. Vandaar ook dat zijn boerderij officieel Kloosterboerderij van Buuren heet.

De opa van Robert had een gangbaar varkensbedrijf in Beesd in de Betuwe. “Die had echter veel kinderen. Ze zijn dus gestopt met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen