Startpagina Archief

Appelgalette met rozemarijn

en rabarberconfituur

In het najaar zijn de Belgische appelen op hun best. Profiteer ervan en maak deze heerlijke appelgalette met rozemarijn. Het duurt 25 minuten om het klaar te maken en daarna moet het nog 50 minuten in de oven vooraleer iedereen ervan kan smullen. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

200 g bloem

140 g g boter op kamertemperatuur

4-5 el water

2 el suiker

1 el grove rietsuiker

60 g amandelmeel

1 eigeel

Voor de vulling:

2 appelen

2 el confituursuiker

200 g rabarber

Snufje grof zeezout

Sap van 1 citroen

1 handvol pecannoten

2 takjes rozemarijn

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Laat de boter op kamertemperatuur komen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen