Startpagina Archief

Gevulde uien met gehakt

en Oud-Bruggekaas

Gevulde tomaten en paprika's kennen we allemaal maar ook uien kan je perfect opvullen. Door ze in de oven te roosteren, krijgen ze een zoetere smaak. Ze smaken heerlijk in combinatie met gehakt en kaas! Je hebt een klein uurtje nodig om het te kunnen voorschotelen aan 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

50 g Oud-Brugge kaas

40 g paneermeel

1 ei

400 g gemengd gehakt

4 rode uien

2 el olijfolie

Peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de uien en hol ze uit, houd de hoedjes apart.

Het binnenste van de ui gebruiken we later bij het gehakt.

Rasp de kaas fijn.

Snijd het binnenste van de uien zeer fijn en meng in een kom met het ei, gehakt, gemalen kaas, paneermeel, peper en zout.

Rol 4 grote bollen van het gehakt.

Vul de uien met het gehakt, schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven voor 20 minuten. Zet de hoedjes erop en bak nog eens 15 minuten.Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Johan De Wilde, een Waalse varkenshouder met de blik op de toekomst

Varkens In een sector die constant evolueert, zoals de veeteelt, is het verstandig om ver genoeg vooruit te plannen, als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Johan De Wilde, varkenshouder in Geldenaken (Jodoigne, Waals-Brabant), begrijpt dat maar al te goed. Met zijn nieuwe stallen heeft hij zich gericht op een heldere en modulaire indeling en ruimtebesparing, zodat hij en zijn dieren met een gerust hart de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Voir plus d'articles
Meest gelezen