Startpagina Archief

Tartiflette met witloof en spek

Een tartiflette is een Franse klassieker, maar met topproducten van bij ons zoals witloof en kaas maak je er een Belgische topper van. Reken op een uur om dit te bereiden voor 4 personen.

Ingrediënten

5 stronken witloof

2 uien

2 teentjes knoflook

700 g vastkokende aardappelen

2 tl rozemarijn

400 g zachte kaas (Pavé de Herve)

75 ml witte wijn

200 g gerookte spekblokjes

boter

peper

zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd het witloof in repen en de uien in ringen.

Bak de spekblokjes krokant in een bakpan zonder vetstof. Voeg daarna de uienringen en witloofreepjes toe.

Schep alles om en pers er de look bij. Meng en zet op een laag...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bladziekten rukken op in bietenvelden

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat uit de waarnemingen van deze week blijkt dat er symptomen van bladziekten waargenomen zijn op ruim 85% van de suikerbietpercelen. De aantasting gebeurt voornamelijk door Cercospora.
Voir plus d'articles
Meest gelezen