Startpagina Archief

Tajine van konijn en tomaat

Een stoofpotje met konijn smaakt altijd. Geef eens een twist aan deze klassieker door 'm in een tajine klaar te maken en te kruiden met smaakmakers uit het Midden-Oosten. Je hebt 75 minuten nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 konijn, in stukken

1 ui

3 cm gember

1 rode chilipeper

2 teentjes knoflook

2 wortelen

2 pastinaken

2 el fijngehakte peterselie

8 gedroogde abrikozen

1 sinaasappel (sap)

500 ml gevogeltebouillon

400g gepelde tomaten uit blik

1 el ras el hanout kruidenmengsel

olijfolie, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom bruin in hete olijfolie.

Snipper de ui fijn en rasp de gember. Hak de chilipeper fijn.

Voeg de ui, geperste look, chilipeper en gember toe en laat 2 minuten mee bakken.

Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.

Laat met deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur.

Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes. Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.

Werk de tajine af met de peterselie. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Voir plus d'articles
Meest gelezen