Startpagina Archief

Gegrilde varkensschouder

Niets zo lekker als een stukje gegrild vlees. Steaks van de varkensschouder lenen zich hier perfect toe. Serveer met zelfgemaakte tomatensalsa. Je hebt een uurtje nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 sneden varkensschouders

4 maïskolven

150 g kerstomaten

1 rode ui

1 bosje koriander

1 limoen (sap)

1 limoen

2 el geroosterde pijnboompitten

olijfolie

peper

zout

Voor de vleesrub

2 tl cayennepeper

1 tl paprikapoeder

2 tl Italiaanse kruiden

1 el knoflookpoeder

0,50 tl komijnpoeder

2 el honing

2 teentjes knoflook

olijfolie

zout

Hoe ga je te werk?

Maak de vleesrub:

Pers de knoflook fijn en meng met alle ingrediënten voor de vleesrub onder elkaar.

Bestrijk er het vlees langs beide kanten mee en laat 15 minuten rusten.

Maak de tomatensalsa:

Bestrijk de maïskolven met wat olie en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan of BBQ. Keer ze regelmatig om en laat afkoelen.

Snijd de kerstomaten in partjes. Snipper de rode ui fijn.

Snijd de koriander fijn.

Snijd met een scherp mes de korrels van de maïskolven. Meng er de kerstomaten, rode ui, koriander, limoensap, pijnboompitten en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Voor het vlees:

Gril het vlees goudbruin en gaar in een grillpan of op de barbecue, zo’n 5-tal minuten per kant. Keer regelmatig om.

Afwerking:

Serveer de salsa bij de gegrilde steaks en geef er extra limoenpartjes bij.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Eerste succesvolle bedrijfsovername binnen Groene Kring-project Landmobiliteit

Akkerbouw Stijn Devriendt nam dit jaar de kwekerij over van Luc Yde, een plantenkwekerij gespecialiseerd in vaste planten. Het is het eerste afgeronde niet-familiale bedrijfsovername binnen Landmobiliteit, het matchmaking-project van Groene Kring. Het project brengt jonge starters in contact met gezonde landbouwbedrijven die geen opvolging hebben.
Voir plus d'articles
Meest gelezen