Startpagina Archief

Gegrilde varkensschouder

Niets zo lekker als een stukje gegrild vlees. Steaks van de varkensschouder lenen zich hier perfect toe. Serveer met zelfgemaakte tomatensalsa. Je hebt een uurtje nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 sneden varkensschouders

4 maïskolven

150 g kerstomaten

1 rode ui

1 bosje koriander

1 limoen (sap)

1 limoen

2 el geroosterde pijnboompitten

olijfolie

peper

zout

Voor de vleesrub

2 tl cayennepeper

1 tl paprikapoeder

2 tl Italiaanse kruiden

1 el knoflookpoeder

0,50 tl komijnpoeder

2 el honing

2 teentjes knoflook

olijfolie

zout

Hoe ga je te werk?

Maak de vleesrub:

Pers de knoflook fijn en meng met alle ingrediënten voor de vleesrub onder elkaar.

Bestrijk er het vlees langs beide kanten mee en laat 15 minuten rusten.

Maak de tomatensalsa:

Bestrijk de maïskolven met wat olie en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan of BBQ. Keer ze regelmatig om en laat afkoelen.

Snijd de kerstomaten in partjes. Snipper de rode ui fijn.

Snijd de koriander fijn.

Snijd met een scherp mes de korrels van de maïskolven. Meng er de kerstomaten, rode ui, koriander, limoensap, pijnboompitten en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Voor het vlees:

Gril het vlees goudbruin en gaar in een grillpan of op de barbecue, zo’n 5-tal minuten per kant. Keer regelmatig om.

Afwerking:

Serveer de salsa bij de gegrilde steaks en geef er extra limoenpartjes bij.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Voir plus d'articles
Meest gelezen