Startpagina Archief

Voeder- en strooiseltype beïnvloeden

ammoniakconcentraties in vleeskuikenstal

Er bestaan mogelijkheden om via het voeder van vleeskippen de ammoniakconcentratie in de stal gunstig te beïnvloeden. Via het strooisel is dit minder evident zonder negatieve impact op dierenwelzijn. Dit bleek uit het doctoraatonderzoek van Madri Brink (ILVO/UGent).

De vleeskuikenhouderij vormt een belangrijke bron van dierlijk eiwit, maar gaat, net als andere veehouderijsectoren, gepaard met de productie van enkele schadelijke emissies.

Ammoniak is de belangrijkste gasvormige vervuilende stof bij vleeskuikens. Mitigatiestrategieën om deze ammoniakemissies te reduceren, zijn dus...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Hoge Gezondheidsraad adviseert om meer volkoren varianten en peulvruchten te eten

Actueel De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voorgesteld die moeten bijdragen aan een betere gezondheid. Het adviesorgaan raadt Belgen onder meer aan wit brood of witte pasta te vervangen door volkoren varianten, de consumptie van bewerkt rood vlees (charcuterie) te beperken en meerdere keren per week peulvruchten zoals linzen of bonen te eten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen