Startpagina Archief

Zoete aardappel: van het veld naar de moestuin

De klassieke groenten vonden hun weg door de jaren heen vanuit kleinschalige teelt in abdijen en moestuinen naar de grootschalige landbouwteelt. De zoete aardappel kwam pas recent op de radar voor teelt in onze streken tijdens de zoektocht naar gewassen die beter aangepast zijn aan het veranderende klimaat. Proeftuinen gingen ermee aan de slag en de teelt wordt nu langzaam maar zeker opgepikt door professionele telers.

Het is dus hoog tijd om de teelt ook voor te stellen aan de moestuiniers. Tot mijn grote verrassing wisten mijn klassieke tuinboeken mij niets te vertellen over de teelt van deze exoot, en mijn eigen ervaringen met deze nieuwe groente zijn tot nu toe enkel culinair. Een zoektocht op internet leverde gelukkig heel wat informatie op, vooral over de grootschalige teelt. Maar wat lukt op grote schaal in de landbouw, moet zeker lukken ook op kleine schaal in de moestuin.

Historisch

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen