Startpagina Archief

Kipfilet met sausje van waterkers

Een lekker, gezond en snel receptje? Dan is kipfilet met een sausje van waterkers een goede keuze. Serveer eventueel met een gekookt aardappeltje of met wat pasta. Na 25 minuten is dit gerechtje voor 4 personen klaar.

Wat heb je nodig?

4 kipfilets

1 sjalot

1 stengel selder

1 bosje waterkers

10 blaadjes basilicum

5 takjes peterselie

50 ml room

100 ml witte wijn

400 ml gevogeltebouillon

olijfolie

boter

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Snijd de selder in stukjes en snipper de sjalot fijn.

Bak ze samen in boter glazig. Blus met de witte wijn en laat inkoken op een middelhoog vuur.

Voeg de kippenbouillon toe en laat op een matig vuur voor 1/3de inkoken.

Haal de pan van het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Zwarte bladluizen duiken op in suikerbietvelden

Bieten De laatste dagen ontvangt het Bieteninstituut (KBIVB) steeds meer meldingen van suikerbietenpercelen waar zwarte bladluiskolonies (Aphis fabae) opduiken. Deze toename is echter sterk plaatsgebonden: niet alle velden zijn getroffen, en de plaagdruk varieert aanzienlijk van perceel tot perceel.
Voir plus d'articles
Meest gelezen