Startpagina Archief

Kipfilet met sausje van waterkers

Een lekker, gezond en snel receptje? Dan is kipfilet met een sausje van waterkers een goede keuze. Serveer eventueel met een gekookt aardappeltje of met wat pasta. Na 25 minuten is dit gerechtje voor 4 personen klaar.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 kipfilets

1 sjalot

1 stengel selder

1 bosje waterkers

10 blaadjes basilicum

5 takjes peterselie

50 ml room

100 ml witte wijn

400 ml gevogeltebouillon

olijfolie

boter

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Snijd de selder in stukjes en snipper de sjalot fijn.

Bak ze samen in boter glazig. Blus met de witte wijn en laat inkoken op een middelhoog vuur.

Voeg de kippenbouillon toe en laat op een matig vuur voor 1/3de inkoken.

Haal de pan van het vuur en voeg de waterkers en de room toe. Roer tot de blaadjes waterkers geslonken zijn. Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.

Kruid ondertussen de kipfilets met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar olijfolie.

Serveer de kipfilet met de waterkerssaus en werk af met extra groene kruiden. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Kruising van Wagyu en Holstein levert mooie resultaten op

Libramont In rundvee bestaan er tal van rassen en kruisingen tussen rassen zijn zo oud als de veeteelt zelf. Soms zijn er toch verrassende, nieuwe kruisingen. De Waalse familie Pierard kruist systematisch Wagyu met Holstein en is heel tevreden met het resultaat.
Voir plus d'articles
Meest gelezen