Startpagina Archief

Eigen bodembacteriën helpen om

Vlaamse sojateelt rendabel te maken

Is het telen van soja rendabel in Vlaanderen? We zijn er nog niet, maar misschien wel bijna, menen een aantal onderzoekers van het ILVO. Zij selecteren de Vlaamse bodembacteriesoort die de groei van de sojaplant het meest bevordert en de rassen die het beste aangepast zijn aan onze bodem en aan ons klimaat.

Het importeren van soja voor menselijke consumptie en als veevoeder heeft een slechte reputatie. De sojaproductie in Zuid-Amerika zorgt mee voor de ontbossing van wouden. Daarom ijvert de federatie van de Belgische veevoederfabrikanten ervoor dat hun leden via certificaten enkel soja verwerken van reeds bestaande landbouwgronden. Eigen sojaproductie in Vlaanderen is nog duurzamer, onder meer omdat er minder transport nodig is.

Om de Vlaamse sojateelt rendabel te maken, moet de soja-oogst genoeg volume opbrengen per hectare en moet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen