Startpagina Archief

Oudste wijnbouwfamilie in Grünstadt

schakelt over naar bio

Bij het wijnbouwbedrijf Schenk & Siebert, dat al bestaat sinds 1675, staan traditie en familie centraal. De wijnen worden gemaakt met traditionele druivenrassen, wat niet wil zeggen dat ze stilstaan. Ze willen overschakelen naar bio, en in het proces helpt de software Vineyard Cloud.

Het noorden van de Palts is voor de familie een echte thuis. De familie verbouwt al wijn sinds 1675 en is hierdoor de oudste wijnbouwfamilie in Grünstadt. De familie werkt in het noordelijkste en tegelijkertijd koelste gebied van de regio. Ze verbouwen 40 ha aan wijngaarden, met een verhouding 40% rode en 60% witte variëteiten.

Riesling en Pinot Noir

Riesling en Pinot Noir zijn de belangrijkste druiven. Riesling beslaat bijna 15 ha van de wijngaarden. “Deze 2 druiven zijn belangrijk voor de exportmarkt”, geeft Christoph...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen