Startpagina Archief

Onze filosofie? Alles gebruiken, en niets weggooien

Er is 350 ha nodig voor al de ambitie”s van de familie Fehmel. Vollegrondsgroenten zijn het belangrijkst, maar ook frambozen horen bij de business, waarbij bovendien niets verloren gaat. Heike maakte van haar hobby haar beroep en verwerkt ‘slecht’ fruit en groenten naar eigen maaksels.

Als er één bedrijf is dat opvalt, is het dat van Fehmel. Het is een heus familiebedrijf, met ondernemers die van wanten weten. Voor een degelijke rondleiding is een auto nodig. Aan het roer staan Peter Fehmel, die gespecialiseerd was in moestuinieren, en Heike Fehmel, die hoofdhuishoudster was op het platteland. Heike kwam van een boerderij met 9 ha druiven, 8 ha boomgaarden en 9 ha wei voor vee. Het koppel trouwde in 1981. Samen met hun ouders Ruth en Heinz Fehmel baatten Peter en Heike Fehmel de boerderij in Mutterstadt uit.

Dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen