Startpagina Archief

Indiase bloemkoolsoep

Ontdek de rijke smaken van India met deze bloemkoolsoep. De toevoeging van gekruide makreel van bij ons geeft een twist aan dit gerecht. Het is een culinaire reis die je niet wilt missen. Na 40 minuten kunnen 4 personen deze smakelijke soep verorberen.

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

1 ajuin

2 teentjes knoflook

bakboter

500 g bloemkolen

500 ml melk

1 blokje groentebouillon

0,50 kl komijnpoeder

0,50 kl korianderpoeder

0,50 kl kurkuma

0,50 kl gemberpoeder

0,50 kl zout

Voor de afwerking:

1 gekonfijte citroen (schil)

2 el gembersiroop

0,50 limoen (sap)

1 rode chilipeper

1 el sesamzaad (geroosterd)

100 g peultjes

150 g makreel (gerookt)

1 sjalot

peper

zout...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Wees alert voor schadelijke oosterse fruitvlieg

Akkerbouw Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft recent opnieuw een oosterse fruitvlieg aangetroffen in ons land. Het insect is ongevaarlijk voor mens en dier maar kan wel hele fruit- en groenteteelten vernietigen doordat de larven het vruchtvlees verorberen en gewassen zo ongeschikt worden voor consumptie. Het FAVV vraagt om alert te zijn voor deze schadelijke fruitvlieg.
Voir plus d'articles
Meest gelezen