Startpagina Archief

Brioche met spinazie, spek en kaas

Met een vulling van spinazie, spek en kaas maak je van jouw briochebrood een overheerlijke snack of hoofdmaaltijd. Je hebt wel 4 uur nodig om het te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:

2 tl droge gist

1 el lauw water

50 g suiker

0,25 tl zout

2 el melk

300 g bloem

3 eieren

220 g boter (kamertemperatuur)

Voor de vulling:

300 g spinazie

2 teentjes knoflook

200 g Belgische Brie l'Exquis

200 g kempisch spek (plakjes)

olijfolie

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Maak het deeg:

Meng de gist met het water en laat 5 minuten rusten.

Los de suiker met het zout op in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen