Startpagina Archief

(H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.

Die onwerkelijke coronaperiode ligt alweer een tijdje achter ons. Hoe verschrikkelijk die periode ook was, hij bracht de landbouw en de burger wel dichter bij elkaar. Hoewel men dat vandaag de dag soms alweer lijkt te vergeten, bleek de landbouwsector toen plots een essentiële sector. Bovendien bracht de plotse extra vrije tijd, de consumenten – in beperkt gezelschap – naar buiten en naar ‘den buiten’. Wandelen en fietsend op het platteland ontdekten de stedelingen zo ook de producten recht van bij de boer.

Voor heel wat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bladziekten rukken op in bietenvelden

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat uit de waarnemingen van deze week blijkt dat er symptomen van bladziekten waargenomen zijn op ruim 85% van de suikerbietpercelen. De aantasting gebeurt voornamelijk door Cercospora.
Voir plus d'articles
Meest gelezen