Startpagina Archief

Kaas, yoghurt

en zeep

Leestijd : 1 min

Het is bij haar thuis, in een container, dat Stéphanie Parent de melk van haar ooien verwerkt tot yoghurt en kaas. "Als het een goede maand is, maak ik ongeveer 150 tot 200 roomkazen en en 350 tot 400 yoghurtjes", legt ze uit. Ze verkoopt voornamelijk roomkaas, maar ze heeft ook al ‘crottin’ gemaakt.

In samenwerking met een producent uit een naburig dorp, is ze ook begonnen met de verkoop van

zeep.

Deze zuivelproducten worden rechtstreeks bij haar thuis of in lokale winkels in de regio verkocht. "Ik heb trouwe klanten en na verloop van tijd begin ik naam te maken".

De kracht van dit bedrijf zijn de ouders van Stéphanie, die niet aarzelen om een handje te helpen. Terwijl haar vader er is voor de dieren, helpt haar moeder met het ontvangen van de klanten en met het maken van de kaas.

DT

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen