Startpagina Archief

Kaas, yoghurt

en zeep

Het is bij haar thuis, in een container, dat Stéphanie Parent de melk van haar ooien verwerkt tot yoghurt en kaas. "Als het een goede maand is, maak ik ongeveer 150 tot 200 roomkazen en en 350 tot 400 yoghurtjes", legt ze uit. Ze verkoopt voornamelijk roomkaas, maar ze heeft ook al ‘crottin’ gemaakt.

In samenwerking met een producent uit een naburig dorp, is ze ook begonnen met de verkoop van

zeep.

Deze zuivelproducten worden rechtstreeks bij haar thuis of in lokale winkels in de regio verkocht. "Ik heb trouwe klanten en na verloop van tijd begin ik...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bladziekten rukken op in bietenvelden

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat uit de waarnemingen van deze week blijkt dat er symptomen van bladziekten waargenomen zijn op ruim 85% van de suikerbietpercelen. De aantasting gebeurt voornamelijk door Cercospora.
Voir plus d'articles
Meest gelezen