Startpagina Archief

Tortilla met courgette en tomaten

Een tortilla maken doe je meestal op het fornuis. Ook in de oven wordt hij echter lekker goudbruin. Serveer de oven gebakken aardappeltortilla warm of koud met een frisse tomatensalsa. Na 20 minuutjes kunnen hier 4 personen van smullen.

Wat heb je nodig?

Voor de tortilla:

300 g aardappelen

6 eieren

2 lente-uien

1 courgette

2 tomaten (grof gehakt)

75 g erwten

50 g geraspte kaas

peper

zout

Voor de tomatensalsa:

2 tomaten

2 el peterselie (gehakt)

2 el olijfolie

1 el citroensap

2 el azijn

1 rode ui, gesnipperd

1 rode chilipeper, fijngesneden

1 tl paprikapoeder

1 teentje knoflook, fijngeperst

Peper

zout

Hoe bereid je het?

Maak de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen