Startpagina Archief

Hoe ziet een duurzame zuivelsector eruit?

De keynotespeeches en het expertendebat op het jaarlijkse zuivelsymposium van VLAM en BCZ riepen heel wat interessante vragen over de toekomst van de zuivelsector op. Maar vooral de verduurzaming van de sector, wat dat precies inhoudt en hoe melkveehouders daartoe gestimuleerd kunnen worden, vormde de kern van de discussie die namiddag.

Experten stelden zichzelf op 24 oktober een aantal belangrijke vragen over de toekomst van de zuivelsector op het jaarlijkse zuivelsymposium van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Hoe draagt de sector bij aan een duurzamere toekomst? En welke innovaties zullen deze ambities in een stroomversnelling brengen? Hoe gezond is zuivel? Zullen we überhaupt nog zuivel consumeren in 2050, en hoe kan het landbouwsysteem er dan uitzien?

Jeroen Watté, agro-ecoloog...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Europese landbouw nog ver van klimaatdoelstellingen

Klimaat Doelstellingen voor de Europese landgebruik-, landbouw- en bosbouwsector op het gebied van koolstofabsorptie worden bij lange na niet gehaald. NGO’s roepen de EU daarom op om een ambitieus plan te presenteren om dit bij te benen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen