Startpagina Archief

Hoe ziet een duurzame zuivelsector eruit?

De keynotespeeches en het expertendebat op het jaarlijkse zuivelsymposium van VLAM en BCZ riepen heel wat interessante vragen over de toekomst van de zuivelsector op. Maar vooral de verduurzaming van de sector, wat dat precies inhoudt en hoe melkveehouders daartoe gestimuleerd kunnen worden, vormde de kern van de discussie die namiddag.

Experten stelden zichzelf op 24 oktober een aantal belangrijke vragen over de toekomst van de zuivelsector op het jaarlijkse zuivelsymposium van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Hoe draagt de sector bij aan een duurzamere toekomst? En welke innovaties zullen deze ambities in een stroomversnelling brengen? Hoe gezond is zuivel? Zullen we überhaupt nog zuivel consumeren in 2050, en hoe kan het landbouwsysteem er dan uitzien?

Jeroen Watté, agro-ecoloog...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen