Startpagina Archief

Konijnenbout

op de barbecue

Heb je eens zin in iets anders op de barbecue? Deze gegrilde konijnenbout, gemarineerd in citroen en perenstroop, serveer je met een frisse salade van boontjes, tomaat en gegrilde Berloumi. Het is een verrassende combinatie, die perfect past bij een zomerse avond.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor het vlees:

4 konijnenbouten

4 teentjes knoflook

1 el Italiaanse kruiden

30 ml olijfolie

peper en zout

1 citroen (sap en zeste)

2 el Limburgse perenstroop

Voor de salade:

4 el olijfolie

2 el rode-wijnazijn

1 rode ui

150 g groene boontjes

200 g kerstomaten

250 g Berloumi

25 g oregano

Hoe bereid je het?

Marineer het vlees minstens 30 minuten:

Pers de look fijn in een ruime kom, voeg de Italiaanse kruiden en de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het sap van de citroen, de zeste en Limburgse stroop toe en meng goed. Voeg hierin de bouten toe en hussel goed onder elkaar.

Dek af en laat minstens een half uurtje tot 2 uur marineren.

Verdere bereiding:

Leg de gemarineerde bouten in het midden van de barbecue. Na 5 minuten draai je ze om en laat je ze nog ongeveer 40 minuten bakken, op indirecte warmte.

(!) Draai de stukken regelmatig om en bestrijk ze steeds met de marinade.

Maak ondertussen de salade klaar:

Meng de olijfolie met rode wijnazijn. Snijd de rode ui fijn, doe in een kom en strooi er wat zout over. Giet de vinaigrette over de ui en laat 15 minuten trekken.

Kook de boontjes beetgaar (8 minuten) en laat ze schrikken onder koud stromend water.

Snijd de kerstomaatjes in twee. Meng de boontjes en de kerstomaatjes onder de ui.

Snijd de berloumi in reepjes, bestrijk ze met olijfolie en grill ze rondom goudbruin op de barbecue. Snijd ze vervolgens in hapklare stukken.

Afwerking

Serveer het vlees samen met de boontjes en de kerstomaatjes en werk het geheel af met de Berloumi en enkele takjes verse oregano.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Belgapomnotering wijzigt nog steeds niet

Aardappelen Sectororganisatie Belgapom meldt op 12 december opnieuw een notering van 15 euro/ton (zonder btw) voor het aardappelras Fontane. Hiermee blijft de notering al weken ongewijzigd. Voor Challenger is er terug een notering na weken zonder door een gebrek aan transacties: 15 euro/ton (zonder btw).
Voir plus d'articles
Meest gelezen