op de barbecue
Wat heb je nodig?
Voor het vlees:
4 konijnenbouten
4 teentjes knoflook
1 el Italiaanse kruiden
30 ml olijfolie
peper en zout
1 citroen (sap en zeste)
2 el Limburgse perenstroop
Voor de salade:
4 el olijfolie
2 el rode-wijnazijn
1 rode ui
150 g groene boontjes
200 g kerstomaten
250 g Berloumi
25 g oregano
Hoe bereid je het?
Marineer het vlees minstens 30 minuten:
Pers de look fijn in een ruime kom, voeg de Italiaanse kruiden en de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het sap van de citroen, de zeste en Limburgse stroop toe en meng goed. Voeg hierin de bouten toe en hussel goed onder elkaar.
Dek af en laat minstens een half uurtje tot 2 uur marineren.
Verdere bereiding:
Leg de gemarineerde bouten in het midden van de barbecue. Na 5 minuten draai je ze om en laat je ze nog ongeveer 40 minuten bakken, op indirecte warmte.
(!) Draai de stukken regelmatig om en bestrijk ze steeds met de marinade.
Maak ondertussen de salade klaar:
Meng de olijfolie met rode wijnazijn. Snijd de rode ui fijn, doe in een kom en strooi er wat zout over. Giet de vinaigrette over de ui en laat 15 minuten trekken.
Kook de boontjes beetgaar (8 minuten) en laat ze schrikken onder koud stromend water.
Snijd de kerstomaatjes in twee. Meng de boontjes en de kerstomaatjes onder de ui.
Snijd de berloumi in reepjes, bestrijk ze met olijfolie en grill ze rondom goudbruin op de barbecue. Snijd ze vervolgens in hapklare stukken.
Afwerking
Serveer het vlees samen met de boontjes en de kerstomaatjes en werk het geheel af met de Berloumi en enkele takjes verse oregano.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.





