Startpagina Archief

Konijnenbout

op de barbecue

Heb je eens zin in iets anders op de barbecue? Deze gegrilde konijnenbout, gemarineerd in citroen en perenstroop, serveer je met een frisse salade van boontjes, tomaat en gegrilde Berloumi. Het is een verrassende combinatie, die perfect past bij een zomerse avond.

Wat heb je nodig?

Voor het vlees:

4 konijnenbouten

4 teentjes knoflook

1 el Italiaanse kruiden

30 ml olijfolie

peper en zout

1 citroen (sap en zeste)

2 el Limburgse perenstroop

Voor de salade:

4 el olijfolie

2 el rode-wijnazijn

1 rode ui

150 g groene boontjes

200 g kerstomaten

250 g Berloumi

25 g oregano

Hoe bereid je het?

Marineer het vlees minstens 30 minuten:

Pers de look fijn in een ruime kom, voeg de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen