Startpagina PotatoEurope

Nederlandse editie van PotatoEurope 2021 is gepland op 1 en 2 september

Ondanks de onzekerheden van de coronapandemie hopen de organisatoren van PotatoEurope op 1 en 2 september hun buitenevenement voor de aardappelsector te kunnen organiseren in het Nederlandse Lelystad.

Leestijd : 2 min

PotatoEurope is een internationaal evenement exclusief gewijd aan de hele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in een van de 4 partnerlanden van het evenement: Duitsland, België, Frankrijk, Nederland.

De volgende editie van PotatoEurope vindt plaats op 1 en 2 september op de locatie van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad. Deze nieuwe locatie voor PotatoEurope ligt in het hart van een van de belangrijkste aardappelteeltregio's van Nederland en zeer dicht bij Emmeloord; the World Potato City!

De evenementenlocatie ligt op slechts 60 km van Amsterdam en zeer dicht bij de uitvalswegen. PotatoEurope 2017, dat plaatsvond in Emmeloord, verwelkomde zo'n 275 exposanten uit 16 landen en trok meer dan 15.000 bezoekers uit 50 landen van over de hele wereld.

De business unit ‘Open Teelten’ van Wageningen University & Research in Lelystad bestaat uit een aantal permanente gebouwen die tijdens PotatoEurope 2021 zullen worden gebruikt als beursruimte, waaronder hal A, B, C en D. Hal E en F zijn tijdelijke tentpaviljoens. Hal A, B, C, D en E zijn met elkaar verbonden.

De volgende editie van PotatoEurope vindt plaats op de locatie van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad.
De volgende editie van PotatoEurope vindt plaats op de locatie van Wageningen University & Research (WUR), Open Teelten in Lelystad. - Bron: DLG Benelux

De internationale aardappelsector kijkt na een lange tijd zonder fysieke evenementen duideljik uit naar live ontmoetingen. Dit blijkt uit het grote aantal aanmeldingen en de grote belangstelling. “Sinds we de voorinschrijving voor oud-deelnemers en later ook de inschrijving voor nieuwe exposanten hebben opengesteld, heeft een groot aantal bedrijven uit Nederland en het buitenland zich reeds aangemeld. De gehele aardappelketen zal op de beurs vertegenwoordigd zijn en niet alleen oude bekenden maar ook nieuwe exposanten weten hun weg naar PotatoEurope 2021 te vinden. Daarnaast kunnen we melden dat enkele onderdelen van de beurs, waaronder Hal A, Hal B en de demovelden, reeds volgeboekt zijn. Er is duidelijk behoefte aan deze samenkomst van de sector”, vertelt Kuno Jacobs van organisator DLG Benelux.

Innovatie award

In het kader van What’s Now, What’s New and What’s the Future lanceren de organisatoren van PotatoEurope, met de hulp van een professionele en publieksjury, opnieuw de PotatoEurope Innovatie Award. Deelnemende bedrijven aan de beurs kunnen nog tot 15 mei hun innovatie indienen. DLG Benelux maakte zopas de juryleden bekend. De professionele jury zal bestaan uit directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) Dick Hylkema, voorzitter van de Topsector Agri & Food Dirk Duijzer, directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen University & Research (WUR) Ernst van den Ende en Aardappelwereld magazine hoofdredacteur Jaap Delleman. Met deze samenstelling zijn verschillende schakels uit de aardappelsector vertegenwoordigd in de vakkundige PotatoEurope Innovation Award jury.

Anne Vandenbosch

Lees ook in PotatoEurope

Aardappelteler René Mesken (NL): Vrijwel niemand gaat het redden om alles voor 1 oktober in de bewaarloods te hebben

PotatoEurope Als een echte Fries durft de Nederlandse akkerbouwer René Mesken van gebaande paden af te gaan. Hij verkocht 30 ha akkerbouwgrond om volledig zonder bankfinanciering te kunnen werken. De belangrijkste reden daarvoor is meer ‘vrijheid te kunnen voelen’. Een ander punt waarop hij afwijkt van de standaard, is dat hij vrijwel niets meer op contract doet wat zijn akkerbouwproducten betreft.
Meer artikelen bekijken