Nederlandse editie van PotatoEurope 2021 is gepland op 1 en 2 september

PotatoEurope

Ondanks de onzekerheden van de coronapandemie hopen de organisatoren van PotatoEurope op 1 en 2 september hun buitenevenement voor de aardappelsector te kunnen organiseren in het Nederlandse Lelystad.

PotatoEurope ging onder andere door in Duitsland en in Nederland.

PotatoEurope 2021 in september in Wageningen University & Research in Lelystad

PotatoEurope

Wageningen University & Research en DLG Benelux hebben een contract getekend voor het houden van PotatoEurope 2021 op de locatie van Wageningen Plant Research in Lelystad.

PototoEurope in beeld

PotatoEurope

De vorige twee dagen stonden volledig in het teken van de aardappel. PotatoEurope in Kain, die in het typisch Belgische weer doorging, was geslaagd te noemen, ook al was er donderdag minder volk te bespeuren in vergelijking met woensdag. Enkele sfeerbeelden.

Er werd meermaals met de CropXplorer doorheen het gewas gereden.

Demoproject toont potentieel van precisielandbouw

PotatoEurope

Tractor- en landbouwmachineproducent CaseIH/Steyr pakt tijdens PotatoEurope in Kain uit met een uitgebreid demoproject over precisielandbouw. Dit in samenwerking met Inagro en het landbouwbedrijf Witdouck. Tjörven Van de Velde, Marketing Manager Benelux, gaf ons meer duiding.

Naast een aantal updates hebben de Ventor-modellen die dit jaar van de montageband rollen een Stage 5 Mercedes-Benz motor in plaats van een Stage 4-motor.

Geüpdatete Ventor 4150 rooit nóg soepeler

PotatoEurope

De zelfrijdende aardappelrooier Grimme Ventor 4150 heeft het afgelopen jaar een aantal updates ondergaan. Zo wordt het loof van het gewas nu door middel van een stevige band goed in het loofmes getrokken zodat het gesneden kan worden. Een andere praktische update is het verplaatsen van de rijverlichting van het transportwielstel naar de Ventor zelf. Verder is het luchtaanzuigpunt voor de motor tot vlak boven de bovenzijde van de machine gebracht. Tijdens Potato-Europe 2019 zal deze geupdatete Ventor-versie te bewonderen zijn.

Potato Europe komt als evenement naar het hart van de Europese aardappelwereld: België.

PotatoEurope, een internationale beurs in het hart van de Belgische aardappelsector

PotatoEurope

Dat PotatoEurope (4 en 5 september in Kain) blijft groeien, wordt aangetoond doordat er bijna 20% meer exposanten zijn uit 17 verschillende landen. Omgeven door talrijke aardappelverwerkende bedrijven en in de gemeente met het grootste aardappelareaal in België, kunnen we stellen dat de beurs doorgaat in het hart van de Belgische aardappelsector.

Ook bij deze editie van PotatoEurope zal je 14 rooimachines aan het werk kunnen zien.

Aardappelketen strijkt op 4 en 5 september neer in Kain

PotatoEurope

Volgende week verzamelt de hele aardappelketen opnieuw in de gemeente Kain, nabij Doornik, voor PotatoEurope 2019. Deze internationale openluchtvakbeurs wordt afwisselend ook georganiseerd in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Met een recordaantal van 226 exposanten uit 17 landen wordt het ongetwijfeld een topeditie.

De rooidemonstraties lokken steeds heel wat kijklustigen.

PotatoEurope komt op 4 en 5 september opnieuw naar België

PotatoEurope

Om de vier jaar strijkt de internationale openluchtvakbeurs voor de aardappelwereld, PotatoEurope, neer in ons land. Volgens de coördinator van de Belgische organisatie, Fedagrim, belooft het een topeditie te worden.