Startpagina Akkerbouw

Landbouwers krijgen het meeste vertrouwen van consumenten binnen voedselsector

In vergelijking met andere actoren binnen de voedselsector, krijgen landbouwers het meeste vertrouwen van consumenten. Dat blijkt uit een studie, waaraan ook de KU Leuven meewerkte, die bij een kleine 20.000 consumenten uit 18 Europese landen is uitgevoerd.

Het vertrouwen in de retailsector is toegenomen met 7 procent, en daar kan de coronapandemie mee te maken hebben.

"Het meest frappante resultaat dat uit de studie is gekomen, is het verschil in vertrouwen tussen actoren", legt professor Liesbet Vranken (KU Leuven) uit, die de studie mee op poten zette. "Bij alle actoren die we bekeken hebben, landbouwers, retailers, voedselverwerkingsbedrijven en de autoriteiten, zien we een stijging in consumentenvertrouwen. Bij landbouwers gaat het om een minder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Afgeronde eiwitprojecten tonen potentieel voor nieuwe eiwitketens

Akkerbouw Negentien projecten hebben de afgelopen jaren gewerkt om nieuwe samenwerkingsverbanden en eiwitketens te creëren rond duurzame en gezonde eiwitten voor mens en/of dier. Ze werden in 2021 geselecteerd tijdens de projectoproep van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij rond ‘Realisatie eiwitstrategie’ in het kader van het Vlaamse relanceplan. Nu de projecten zijn afgerond, is duidelijk dat er potentieel is voor de uitbouw van nieuwe eiwitketens in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken