Startpagina Veeteelt

Stalknechten: goed voor boer en dier

Zonder Covid-19 ging eerder dit jaar Agriflanders in Gent door. Deze beurs legt één van zijn focussen op mechanisatie op erfniveau. In ons dossier met dit thema laten we zowel landbouwers aan het woord, als een fabrikant om hun ervaringen te kennen.

Bij mechanisatie op erfniveau denken we spontaan aan het ruime aanbod stalknechten. Wij bedoelen hiermee echter niet de menselijke helper op het erf en in de stal, maar de machines en werktuigen die er zijn. Dit kan gaan van een eenvoudige veegborstel tot een geautomatiseerde voerverdeler.

Het aanbod werktuigen voor het boerenerf heeft als doel het werk van de individuele boer sneller, makkelijker, maar bovenal comfortabeler te laten verlopen. Met de winst aan comfort en gebruiksgemak is niets mis!...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken