Startpagina Agribex

Uitkijken naar Agribex 2021

Fedagrim, organisator van Agribex, lanceerde deze week officieel de editie 2021 met de verzending van de mapjes voor kandidaat-exposanten. Deze landbouwvakbeurs is gepland van woensdag 8 tot en met zondag 12 december in Brussels Expo.

Leestijd : 2 min

Hoewel de coronapandemie het voorbije jaar heel ons sociaal en economisch leven overhoop heeft gehaald, is Fedagrim, de Belgische Federatie van de Toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen voor de Landbouw en voor de Groenvoorzieningen en dus tevens organisator van deze beurs, ervan overtuigd dat er licht is aan het eind van de tunnel.

Uitkijken naar coronaveilige beurs

Agribex is een volledige binnenbeurs waarbij zowat alle hallen van Brussels Expo worden ingenomen. Toch is de organisatie optimistisch: “Agribex 2021 zal kunnen doorgaan, zelfs al moeten er nog beschermende maatregelen voorzien worden. Na maandenlang in hun bewegingsvrijheid beperkt te zijn geweest, kijken bezoekers reikhalzend uit naar de eerste grote post-coronabeurzen. Iedereen wil weer onder collega’s zijn, wil weer de geur van nieuwe machines opsnuiven en de glitter van opgepoetste carrosserieën in de spots zien.”

Fedagrim is ervan overtuigd dat heel wat bedrijven er even hard naar uitkijken als landbouwers en groenondernemers en verwacht dan ook dat de uiteindelijke respons groot zal zijn. De federatie gaat ervan uit dat bedrijven vertrouwen hebben in de gunstige afloop van de coronacrisis tegen eind december en spoedig hun deelname-intenties bevestigen.

Zoals we ook al vernamen bij andere beursorganisatoren neemt de organisatie van zo’n groots event meerdere maanden in beslag. Ondanks de onzekerheden kan er niet gewacht worden met de opstart. “Zonder de effectieve inschrijvingen kan er immers niet gestart worden.” Fedagrim heeft alle begrip voor de financiële risico’s die de exposant moet afwegen en voorziet dan ook gepaste tegemoetkomingen in geval de beurs in extremis toch zou moeten afgelast worden.

Nu al enkele vaste waarden bekend

Alhoewel de beurs net gelanceerd werd, staan nu al enkele hoogtepunten van de editie 2021 op het programma. De organisatie lichtte alvast een tipje van de sluier op. De Professionele Dag zal traditiegetrouw op de openingsdag plaatsvinden, namelijk op woensdag 8 december. Ook de Ladies’ Day staat opnieuw het programma, op donderdag 9 december.

Zoals tijdens voorgaande edities zullen diverse thema-eilanden een blik op de landbouw en veeteelt van de toekomst werpen. Er zal onder meer aandacht gaan naar de verdergaande robotisering in de landbouw. Ook de techniek in de varkenshouderij staat niet stil. Continu realtime management via elektronische identificatie is aan een opmars bezig en wordt daarom extra belicht. Een derde thema-eiland is een traditioneel succesnummer namelijk de Workshop Live. Dagelijks wordt door Thomas More Hogeschool gewerkt aan allerhande machines met de bedoeling jongeren te triggeren en de waarde van een opleiding landbouwmechanisatie te promoten.

De komende maanden wordt het volledige programma verder uitgewerkt, voor meer informatie kan je alvast terecht op www.agribex.be .

Anne Vandenbosch

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken