Horsch en Climate Corp. sluiten platformovereenkomst

Machinebouwer Horsch en Climate Corp. (onderdeel van Bayer) sluiten een platformovereenkomst.
Machinebouwer Horsch en Climate Corp. (onderdeel van Bayer) sluiten een platformovereenkomst. - Foto: Horsch

FieldView is een wereldwijd platform dat sinds 2018 in twaalf Europese landen is gelanceerd. De boeren die abonnee zijn, bewerken in totaal 150 miljoen hectare.

Horsch-klanten die FieldView gebruiken, kunnen vandaag connecteren via het zogeheten Climate FieldView Drive-apparaat. Dit apparaat is verbonden met de tractorcabine en gebruikt Bluetooth-technologie om agronomische gegevens van Horsch-apparaten over te dragen voordat het wordt gesynchroniseerd in de FieldView-cloud. Vanuit een computer of mobiel apparaat hebben boeren op elk moment toegang tot een overzicht van eerdere boerderij-activiteiten.

De landbouwer heeft ook de mogelijkheid om gegevens te delen met een betrouwbare agronomische partner die kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen op de boerderij.

Met deze nieuwe overeenkomst krijgen wederzijdse klanten de mogelijkheid om op een nieuwe manier hun boerderij digitaal te verbinden. De boer kan voortaan ook gegevens die door Horsch-apparaten zijn gegenereerd, rechtstreeks naar het FieldView-account uploaden, zonder gebruik te hoeven maken van de FieldView Drive.

FieldView is bedoeld om boeren een beter begrip van hun velden te bieden, zodat ze op basis van meer en betere informatie operationele beslissingen kunnen nemen om hun opbrengsten te optimaliseren, de efficiëntie te maximaliseren en risico's te verminderen, leggen Bayer en Horsch uit.

Meest recent

Meest recent