Mignonette met mosterdsaus, spruitjes en gebraiseerd witloof

Mignonette met mosterdsaus, spruitjes en gebraiseerd witloof

Wat heb je nodig?

4 mignonnettes

600 g spruitjes

4 stronken witloof

1 ui

2 knoflookteentjes

verse tijm

sherryazijn

2 el suiker

100 ml room

3 el mosterd

nootmuskaat

boter

olijfolie

peper en zout.

Hoe ga je te werk?

Breng gezouten water aan de kook en blancheer de spruitjes 3 minuten. Koel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de ui in ringen en de look in plakjes. Leg de spruitjes samen met de ui en look in een ovenschaal. Kruid met tijm, peper en zout. Besprenkel het geheel met olijfolie en meng goed.

Plaats de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak het witloof schoon, verwijder de buitenste bladeren en harde kern.

Smelt boter in een pan en bak het witloof aan alle kanten, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Giet een bodempje water bij het witloof. Voeg de suiker en een scheutje sherryazijn toe. Laat 25 minuten braiseren op een laag vuurtje onder een deksel.

Bak de mignonnettes in een pan met wat olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Doe een scheutje water in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg de mosterd en room toe, laat even inkoken. Serveer de mignonnettes met de spruitjes en het gebakken witloof. Werk af met het mosterdsausje. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent